Хени от Аякс дойде в Левски

2010-12-14 14:44:00

Именитият специалист се видя с Гонзо и разгледа базата, поема ДЮШ

 

Дългогодишният методист на Аякс Хендрик Вилем де Регт, наричан Хени де Регт, пристигна на "Герена" днес по обед. Той проведе работна среща със спортният директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо и разгледа базата на клуба. В компанията на настоящият шеф на школата Бисер Хаздай Де Регт изгледа и занимания на част от детските формации. Именитият специалист бе предложен на Тодор Батков като човекът, който да ръководи цялата детско-юношеска школа, обучавайки и треньорите на методика. Босът на Левски вече е дал своето съгласие за назначението на Де Регт.

 

Хени работи в Аякс от 1994 г. до настоящия момент. През 2000 г. става шампион с момчетата до 15 години, а през 2005 с 18-годишните таланти на Аякс. За дългия си престой в гранда от Амстердам, прочут в цял свят с школата си, Де Регт пропуска само 3 сезона. В тях е командирован в Хаарлем, където последователно жъне успехи с момчетата до 15, 17 и 19 години. Изготвял е видеа за тренировъчна методика, озаглавени "Еволюцията на Аякс", заедно с Луис ван Гаал, Ко Адриансе и Дани Блинд.

 

Хени де Регт е работил с цяла звездна плеяда играчи в школата на Аякс. Учил е голямата звезда Уесли Снайдер, извел Интер до триумф в Шампионската лига, титлата и купата в Италия, както и Холандия до финал на световното първенство. Работил е също за изграждането на Джони Хейтинга, Мадуро, Раян Бабел, Урби Еманюелсон, Мартен Стекеленбург. В Аякс е бил треньор на Рафаел ван дер Варт, Найджъл де Йонг, Халид Буларуз и много други популярни имена. В Хаарлем тренира Грегори ван дер Вил и Артур Нюман.

Вашият коментар